Biografija

filip višićPar riječi o meni…

S radom na internetu počeo sam još davne 2003. kada je sve još bilo u povojima. Monitor.hr je bio jedini pravi portal, Index.hr je tek kretao, a MojPosao je tek razmišljao o tome da li će i kako postati profitabilan.

Zaposlio sam se u malo znanoj tvrtki Olympic International d.o.o. koja je u tom trenutku bila vlasnik portala croatiabiz.com, iskrica.com i posao.hr. Počeo sam kao telefonski operater na servisu javna-nadmetanja.com, nakon čega sam “unaprijeđen” (ako se to može nazvati u tako maloj tvrtki) u prodavača bannera na prije navedenim portalima. S vremenom sam dobio i više povjerenja, pa sam prebačen na poziciju project managera na projektima poslovni-software.com i edukacija.hr.

Kako je Mate Renić, direktor tvrtke (kojemu sam neizmjerno zahvalan za sva iskustva koja sam stekao radom u njegovoj firmi) odlučio prodati portale posao.hr i edukacija.hr Oglasnik grupaciji, smatrao sam da tamo za mene više nema previše mjesta. Prešao sam kao voditelj online marketinga i prodaje na portal crozilla.com (oglasnik za nekretnine). Tamo sam ostao relativno kratko, no prije nego što sam otišao, pomogao sam u realizaciji projekta automotozilla.com.

Osnovao sam svoju firmu Informativka d.o.o., koja se primarno bavi web consultingom, i od Olympica otkupio projekt poslovni-software.com.

Gradeći karijeru, zaposlio sam se u tvrtki Allianz Direct kao voditelj marketinga. U opisu posla nalazila mi se komunikacija i pregovaranje s medijima te osmišljavanje marketinških kampanja. Osim toga par mjeseci bavio sam se i organizacijom WebMarket konferencije – jedine konferencije u Hrvatskoj posvećene isključivo online trgovini. Moram priznati da mi je to oduzelo najmanje 2 godine života :-)

Nakon Allianz Directa prešao sam u Goldbach Audience (bivši AdLink), najveću mrežu/agenciju u Hrvatskoj koja se bavi isključivo online marketingom, na poziciju media & product managera što sam radio sve do kraja 2011. g. U opisu posla nalazilo mi se kreiranje online mreže portala – u jednom trenutku čak i više od 200 portala, media planiranje, a zadnjih godinu dana media planiranje za europsko tržište. Mogu se čak pohvaliti da sam odradio kompletnu europsku display kampanju Hrvatske turističke zajednice vrijednu više milijuna kuna. 2013./2014. proveo sam u Goldbachu kao krizni menadžer.

U novije vrijeme s partnerima sam osnovao tvrtku Životopis d.o.o. koja je pokretač projekata zivotopis.hr – portal o zapošljavanju, moja-edukacija.com – poslovni imenik tvrtki koje se bave edukacijom i djecjaoprema.hr – web katalog dječje opreme i potrepština za roditelje. Najnoviji projekt je online crm eKomunikacija koji smo u vlastitoj radinosti razvijali više od dvije godine.

Nakon svega, smatrao sam da je vrijeme da se u potpunosti posvetim svojoj firmi te sam se odlučio fokusirati na ono što najbolje znam: internet marketing, komunikaciju na društvenim mrežama i internet poslovanje.

Trenutno sam konzultant u AdPilot Group na poziciji Project Managera gdje se bavim uvođenjem Real Time Bidding sustava (Real Time Advertising) u Hrvatsku.

Vidjet ćemo što mi još budućnost nosi…

Kontakt podaci:

E-mail: filip.visic@gmail.com
Gtalk: filip.visic
Skype: fvisic

Facebook
Google+
Linkedin
Twitter

Tvrtke u mojem djelomičnom ili potpunom vlasnišvu:

Informativka d.o.o. – digitalna agencija

Kreativna mreža d.o.o.
– medijska kuća

Životopis d.o.o.
– job portal